Broodje gegrilde groenten met hummus

Weet niet waarom, maar heb dus een recept geschreven voor een broodje met groenten?

Anyway, voor m’n ontbijt en lunch ben ik altijd op zoek naar een recept waarbij ik restjes of kliekjes van het avondeten kan gebruiken. Een broodje met gegrilde groenten en hummus is daar perfect voor!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten. Mijn favoriete combinatie zie je hierboven: champignons, paprika, courgette, aubergine en een rode ui. En om het broodje af te maken: kiemgroenten.

Daarnaast heb je de basis nodig: brood & hummus. In dit geval heb ik gekozen voor volkoren brood en “naturel” hummus, maar een heerlijke variant is bijvoorbeeld ciabatta met pittige hummus.

De eerste stap van dit recept is de voorbereiding van de groenten.

Allereerst snijd je de courgette in de lengte in dunne plakjes. Ben lui dus ik dit met een kaasschaaf; haal deze in de lengte over de courgette heen en je krijgt plakjes die allemaal precies dezelfde dikte hebben.

De ui snijd je in ringen van ongeveer 1 centimeter dik. De rest van de groenten in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Zo wordt alles ongeveer tegelijk gaar!

Het bakken begint met het grillen van de courgetterepen. Voeg een klein beetje olie toe in een grillpan en leg de reepjes naast elkaar neer.

Laat ze stil liggen in de pan totdat je de bovenkant in het midden bruin ziet worden, draai de reepjes dan nog even om en leg ze vervolgens apart. Herhaal dit proces voor alle courgetterepen en maak ondertussen de rest van de groenten klaar in een andere pan.

Alle andere groenten mogen tegelijk een hete pan met een klein beetje olie in. Voeg zout & peper toe naar smaak.

Bak de groenten tot de champignons en aubergine beginnen te bruinen en de rode ui glazig is geworden.

En dan is het tijd om alles samen te voegen! Besmeer eerst twee sneetjes brood met hummus.

Vervolgens voeg je alle groenten toe op één van de sneetjes.

En als laatste nog de kiemgroenten er bovenop & klaar ben je. Eetsmakelijk!

Dit heerlijke recept is perfect als ontbijt of lunch en je kunt ermee variëren totdat je erbij neervalt. Ook lekker als de groenten al afgekoeld zijn!

Broodje gegrilde groenten met hummus

Heerlijke lunch als je je kliekjes wilt gebruiken. Voor een volledige lunch maak je 2 broodjes per persoon.

Soort: Lunch
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 broodjes
Calorieën: 235 kcal
Auteur: Greendish.nl

Ingrediënten

Broodje

  • 8 sneetjes brood
  • 20 gr kiemgroenten
  • 60 gr hummus

Mijn keuze voor gegrilde groenten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 150 gr champignons
  • 1 rode ui
  • peper en zout naar smaak

Instructies

Gegrilde groenten

  1. Snijd de courgette in dunne plakjes, de uien in ringen en de rest van de groenten in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

  2. Grill van de courgetteplakjes in een grillpan, 1-2 minuten per kant. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  3. Bak ondertussen de rest van de groente in een wok of koekenpan. Voeg peper en zout toe naar smaak. Bak voor 8-10 minuten.

Broodje samenstellen

  1. Besmeer alle sneetjes brood met een laagje hummus.

  2. Verdeel de groenten over de helft van de sneetjes en verdeel vervolgens de kiemgroenten over de groenten.

  3. Plaats de sneetjes zónder groenten bovenop je sneetjes mét groenten & klaar!

Tips

  • De groenten kun je vervangen door jouw favoriete groenten; ga uit van ongeveer 100 gr groenten per broodje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Beoordeling:




Vul een reactie in
Vul hier je naam in...