Geroosterde bloemkool uit de oven met barbecuesaus

Geroosterde bloemkool uit de oven met barbecuesaus

Bloemkool is nooit echt één van m’n favoriete groenten geweest, maar toen ik het laatst met barbecuesaus besloot te maken is daar toch verandering in gekomen. En het roosteren in de oven (in plaats van oudhollands doodkoken in een pan) heeft ook zo z’n steentje bijgedragen.

Bij m’n eerste paar pogingen roosterde ik de bloemkool alleen met barbecuesaus in de oven, maar toen kwamen ze er zo nu en dan toch nog wat zacht uit. Alsnog lekker, maar niet helemaal waar ik naar zocht.

Wel is dit een goede optie als je weinig tijd hebt om te koken. Maakt het recept ook een stuk makkelijker: bloemkoolroosjes door barbecuesaus heen halen, 20-25 minuten in de oven op 200 °C, halverwege omdraaien en klaar!

Geroosterde bloemkool uit de oven met barbecuesaus

Maar omdat ik toch zocht naar iets anders, ben ik na zo’n 5 pogingen ben ik bij dit recept uitgekomen! Door gebruik te maken van wat paneermeel worden de bloemkoolroosjes super knapperig, zelfs met die flinke voorraad barbecuesaus eroverheen. Iets meer moeite, maar het resultaat mag er wezen.

Dit is nu mijn favoriete recept voor geroosterde bloemkool uit de oven!

Bloemkool bedekt met beslag en paneermeel voor de lekkerste geroosterde bloemkool uit de oven

Geroosterde bloemkool uit de oven met barbecuesaus

Heerlijk knapperige bloemkool uit de oven. Door de rokerige smaak van de barbecuesaus ook altijd een hit bij niet-vegans

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Auteur: Greendish.nl

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 200 ml sojamelk of andere plantaardige melk
  • 100 gr bloem
  • 50 ml water
  • 80 gr paneermeel
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 200 ml barbecuesaus
  • 2 el sriracha saus optioneel
  • zout en peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak een beslag door de sojamelk, bloem, water, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder te mixen in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte en haal door het beslag. Zorg ervoor dat het beslag de bloemkoolroosjes volledig bedekt en tik ze tegen de kom om overtollig beslag te verwijderen. Haal de roosjes vervolgens door het paneermeel heen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven voor 25 minuten. Draai de bloemkool halverwege om.

  4. Mix eventueel de srirachasaus met de barbecuesaus. Haal vervolgens de bloemkool uit de oven, bestrijk de bovenkant met de helft van de saus en plaats weer terug in de oven voor 10 minuten.

  5. Haal de bloemkool uit de oven en draai alle roosjes om. Bestrijk met de overgebleven saus en plaats terug in de oven voor 15 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Beoordeling:




Vul een reactie in
Vul hier je naam in...