Geroosterde bloemkool uit de oven met barbecuesaus
Heerlijk knapperige bloemkool uit de oven. Door de rokerige smaak van de barbecuesaus ook altijd een hit bij niet-vegans
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd50 minutenmin
Totale tijd1 uuruur5 minutenmin
Auteur: Greendish.nl
Ingrediënten
1bloemkool
200mlsojamelkof andere plantaardige melk
100grbloem
50mlwater
80grpaneermeel
1elknoflookpoeder
1elgerookte paprikapoeder
200mlbarbecuesaus
2elsriracha sausoptioneel
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak een beslag door de sojamelk, bloem, water, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder te mixen in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes van gelijke grootte en haal door het beslag. Zorg ervoor dat het beslag de bloemkoolroosjes volledig bedekt en tik ze tegen de kom om overtollig beslag te verwijderen. Haal de roosjes vervolgens door het paneermeel heen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven voor 25 minuten. Draai de bloemkool halverwege om.
Mix eventueel de srirachasaus met de barbecuesaus. Haal vervolgens de bloemkool uit de oven, bestrijk de bovenkant met de helft van de saus en plaats weer terug in de oven voor 10 minuten.
Haal de bloemkool uit de oven en draai alle roosjes om. Bestrijk met de overgebleven saus en plaats terug in de oven voor 15 minuten.